De day dat voormalig babyfotografe Nina Zero vrij komt na vijf jaar gevangenisstraf, trouwt ze met de Engelse paparazzo-fotograaf Gabe. Hij wil een greencard om in de Verengde Staten te kunnen werken, zij wil geld voor een auto en een camera. Prima deal. Haar familie heeft haar verstoten, vrienden heeft ze allang niet meer, en werkgevers zien haar liever gaan dan komen. En wat doe je dan, als ex-bajesklant met een camera. Je wordt paparazzo.

   Maar dan begint iemand paparazzi te vermoorden, en zij, als verse ex-crimineel, is verdachte nummer één. Als ze niet snel achter de identitiet van de moordenaar komt, draait ze de bak weer in, maar door haar bemoeienissen staat ze ook algauw op de eerste plaats van het lijstje met nieuwe slachtoffers. Nina moet weer hard aan de slag!

   Het rondvliegende glas na een bomaanslag op Los Angeles Airport schudt Mary Baker bruut wakker uit haar kalme bestaan als fotografe van bitterzoete peuterportretjes.
Tot haar verbijstering ontdekt ze dat ze door een ongelukkig toeval ineens 's lands meest gezochte terroriste is.

Nina Zero is een meeslepende zedenschets, geschreven als messcherpe thriller vol intelligente humor.

"Het is geweldig om te zien wat een nieuwe auteur met oud recept kan doen. Met zijn misdaad debuut, Nina Zero, neemt Robert M. Eversz de hard-boiled formule van een terrorist op de vlucht en bewerkt het tot een koortsachtig hippe satire op de zeitgeist van Hollywood... Met zijn gladde stijl en brutale cynisme is hij nu al een expert op het gebied van duizelingwekkende scènes."
-
New York Times